Ülkemizde yerleşik bir imalatçı ihracatçı firmaya sipariş verilebilmesi amacıyla yurtdışından model olarak gelen eşyanın Posta ve Hızlı Kargo Taşımacılığı-Gümrük İşlemleri konulu 2022/9 sayılı Genelgenin III numaralı bölümü hükümleri de dikkate alınmak üzere; -Firma adına gelmesi ve doğrudan firmanın faaliyet alanı ile ilgili olması, -Aynı cins, farklı ebat ve farklı özelliklere sahip, üretime konu eşyanın modeli olması halinde söz konusu modele 2009/15481 sayılı Kararın 86 ncı maddesi kapsamında işlem tesis edilmesi gerektiği hk.
devamını oku>>Birleşik Krallık-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması (STA) kapsamında elektrikli akümülatörler ve elektrikli vasıtalara ilişkin geçici menşe kurallarının 8078 sayılı Karar ile 2027 yılına kadar uzatılan süresi ile ilgili olarak, STA Kapsamı Ticarette Eşyanın Tercihli Menşeinin Tespiti Hakkında Yönetmelikte düzenleme yapıldı; 8507 ve 8702-8704 tarife pozisyonlarındaki eşyanın menşe kazanımında daha yüksek oranda 3.ülke girdisi kullanılmasına imkan veren EK MENŞE-2B listesi 31 Aralık 2026 tarihine kadar geçerli olacak.
devamını oku>>22 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Endonezya Ticaret Bakanlığının Menşe Şahadetnamelerini Onaylamaya Yetkili Birimleri ve Yetkili Personelinin İmza ve Mühür Örneklerine ilişkin güncel liste hk.
devamını oku>>Tamol-X 225 mg isimli ilacın ülkemiz üzerinden transitinde; söz konusu ilacın ithalat/ihracatı için düzenlenmiş olan özel izin belgelerinin ilacın uyuşturucu ya da psikotrop madde ihtiva edip etmediğine göre verilecek taahhütname veya ilgili ülkelerden alınacak izin belgelerinin, ilgili giriş gümrük idaresine sunulması verilmesi hk.
devamını oku>>İtalya, İspanya ve Almanya menşeli/çıkışlı; 54.07, 55.13, 55.14, 55.15 ve 55.16 tarife pozisyonlarında yer alan kumaşların ithalatında yürürlükte bulunan dampinge karşı önlemin değiştirilerek uygulanmaya devam etmesine; ayrıca Avusturya, Belçika, Çek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsveç, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Portekiz, Romanya, Slovak ve Slovenya menşeli/çıkışlı 5407, 5513 , 5514 , 5515 ve 5516 tarife pozisyonundaki kumaşların ithalatında da dampinge karşı önlem tahsil edilmesine karar verildi.
devamını oku>>Güney Kore STA- Üçüncü Ülke Faturaları Üzerine Yapılan Menşe Beyanları
devamını oku>>Yurt dışı tebligatların Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri tarafından doğrudan ilgili ülkelerdeki Türkiye büyükelçilikleri ile konsoloslukları kanalıyla muhatabına gönderilmesi hk.
devamını oku>>Araçların tescil iş ve işlemlerine hangi tarihte başlandığı, hangi sistemlerin kullanıldığı, trafik şahadetnamelerinde yer alan hak mahrumiyeti ekleme/kaldırma işlemleri ile ilgili olarak yapılacaklar.
devamını oku>>olcu beraberi kıymetli maden ve taşların ticari amaç taşıması beyanı ve kıymetine göre ceza tatbiki hk.
devamını oku>>Duşakabin sistemlerinde kullanılan camların ithalatında tespit raporu, Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri raporu, mali mevzuat açısından ise Yeminli Mali Müşavir raporu, nakit teminat vb. uygulamalar hk.
devamını oku>>Daha az kıymetli metal olan gümüş içerisinde daha yüksek kıymetli metal olan ve kotaya tabi olan altının bulunduğu alaşımların ithal edilmek istendiği anlaşılmış olup, söz konusu kota uygulamasının etkin bir şekilde yapılabilmesi için yapılacak işlemler hk.
devamını oku>>Rusya menşeli 7005.29 gtipte sınıflandırılan Diğerleri eşya tanımlı renksiz düzcam ithalatında İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2017/35) ile yürürlükte olan dampinge karşı önlemin uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir.
devamını oku>>Almanya ve İsveç menşeli 2836.99.90.10.00 gtipte sınıflandırılan sodyum perkarbonatlar ithalatında İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2018/7) ile yürürlükte olan dampinge karşı önlemin uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir.
devamını oku>>9603.21.00.00.19 tarife pozisyonunda yer alan Diş fırçaları (takma damak fırçaları dahil) ithalatında 3 (üç) yıl süreyle (3/2/2024 - 2/2/2027 tarihleri arasında) korunma önlemi olarak ek mali yükümlülük uygulanır.
devamını oku>>9603.21.00.00.19 gtip inde yer alan diş fırçalarının ithalatında uygulanan korunma önleminin 3 (üç) yıl süreyle uzatılmasına, ek mali yükümlülüğün Tebliğ eki tabloda gösterildiği şekilde belirlenmesine, gelişmekte olan ülkelere muafiyet tanınmasına ve önlemin istihsali hususunda Cumhurbaşkanlığına öneride bulunulmasına karar verilmiştir.
devamını oku>>2024 yılının ikinci yarısında süresi dolacak mevcut dampinge karşı önlemin ilanı hk. (2019/26 sayılı Tebliğ ile 5503.20 gtipli poliesterlerden sentetik devamsız liflerin ithalatında uygulanmakta olan dampinge karşı önlemi bir nihai gözden geçirme soruşturması açılmaması halinde 4/8/2024 tarihinde sona erecektir.)
devamını oku>>Çin Halk Cumhuriyeti, Mısır Arap Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu menşeli 3920.20.21.00.19 gümrük tarife istatistik pozisyonu altında sınıflandırılan Diğerleri eşya tanımlı çift yönlü gerdirilmiş polipropilen film (BOPP film) ürününe yönelik bir damping soruşturması açılmıştı
devamını oku>>TRT Bandrol ücretinin gümrükte ödenmiş olması fiilen bandrol alınması yükümlülüğünü ortadan kaldırmamaktadır; cihazların satışa konu olmaması, işletmede kullanılmak üzere ithal edilmesi durumunda da bandrol alınması zorunludur.
devamını oku>>ükümlülerin Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama uygulaması üzerinden Borç Durum Belgesi temin edebilmelerine yönelik teknik düzenleme yapıldığı hk.
devamını oku>>İşlenmemiş altın ithalatındaki kota uygulaması kapsamında verilen izinler ile süreleri hk.
devamını oku>>